Zamieszczone przez Octa-vian
Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
Zamieszczone przez voltarZ cennika wynika ze nie ma tam nawet tylnej wycieraczki
Coś w stylu podawania cen modeli bez np. lakieru metallic, a takie w ogóle nie są produkowane (np. Honda Civic 2-generacje wstecz, metallic za 2.000 zł), albo Kia Venga bez ESP (fabryka montuje ESP do każdego egzemplarza, ale w cenniku podają cenę bez i w "promocji" ESP za 1000 zł).Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZamieszczone przez voltarZ cennika wynika ze nie ma tam nawet tylnej wycieraczki
Coś w stylu podawania cen modeli bez np. lakieru metallic, a takie w ogóle nie są produkowane (np. Honda Civic 2-generacje wstecz, metallic za 2.000 zł), albo Kia Venga bez ESP (fabryka montuje ESP do każdego egzemplarza, ale w cenniku podają cenę bez i w "promocji" ESP za 1000 zł).
Komentarz
-
-
Ja też przerabiałem:
O1+podstawowy pakiet z klimą =>
O1+podstawowy pakiet z klimą+parę dodatków (chciażby ta wycieraczka, boczne pp, czujnik parkowania) =>
O2 mint =>
O2 mint + parę dodatków =>
O2 ambiente
Stanęło na O2 mint + parę dodatków. Generalnie najgoorszą opcją było doposażanie O1 bo szybko osiągało się poziom O2 mint. W moim przypadku w grę wchodziło więc albo O1 bez zbędnych dodatków (tylko to co najpotrzeniejsze!) - albo O2. Ceny są tak skalkulowane, że nie warto b. dopsażać O1 (pakiet + ew. 1 lub 2 niedrogie dodatki)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaPo co dopłacać za coś czego się nie chce.
Tak to wszystko jest wyliczone, aby wyciagnać od użytkownika kasę. Nie znajdzie się złotego środka w wyposażeniu ... zawsze bedzie przesyt lub niedosyt.
Wielu to przerabiało i ONI :szeroki_usmiech o tym wiedzą.
Roznica pomiedzy wersjami wyposazeniowymi 02 czyli Classic/Mint - Ambiente - Elegance to jedna sprawa. Jezeli jednak przeskakuje sie generacje auta to juz tym bardziej trzeba sie zastanowic i moim zdaniem lepiej doplacic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarOctavia jest produkowana w kolorach niemetalicznych ... podobnie jak i bez wycieraczki. Zrobia ci dokladnie taka jak zamowisz ... a jak bierzez z placu i ma wycieraczke to zareczam cie ze jest to na fakturze wiec o jakim to koszcie ukrytym mowisz ?
Hmmmm widzę tu typowo szkopskie podejście do wyposażenia = jak nie ma na fakturze, to nie ma w aucie, czyli mówiąc inaczej lista wyposażenia ma klika(naście stron) i dłub sobie człowieku sam :?
Zamieszczone przez krzysiek1974Stanęło na O2 mint + parę dodatków.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZdawało mi się dotychczas, że nie da się kupić Skody bez wycieraczki tylnej
Zamieszczone przez MorgothHmmmm widzę tu typowo szkopskie podejście do wyposażenia = jak nie ma na fakturze, to nie ma w aucie, czyli mówiąc inaczej lista wyposażenia ma klika(naście stron) i dłub sobie człowieku samsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No tak japońce to minimaliści, za to IMO ideałem są niektóre modele koreańskie - w sumie można mieć dowolnie skonfigurowany model na bazie kilku gotowych pakietów + dodatki.
Skoda nie jest zła w tej mierze, ale i tu jest pełno ograniczeń, np. niektóre pakiety/dodatki wykluczają się wzajemnie, albo wymagaj dokupienia kolejnego pakietu.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem potrzebuję szybkiej pomocy przy konfiguracji samochodu.
Zdecydowałem się na zakup Skody Octavi kombi 1,8 TSI w wersji Family Plus i chciałbym ją dodatkowo doposażyć w wyświetlacz maxi dot , funkcja corner do halogenów i czy warto dopłacać 200 zł do alarmu z funkcją przechyłu.
I jeszcze którą tapicerkę wybrać do nadwozia Platin Onyx czy Blue,
felgi Proxima czy Crateris za wszelkie sugestię będę wdzięczny samochód zamawiam przez internet i nie mam możliwości odwiedzenia salonu. decyzję muszę podjąć do najbliższego
poniedziałku dzięki.
Komentarz
-
Komentarz